Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook
Predavači

Predavači

Predavači
CONOR WHITE-SULLIVAN

CONOR WHITE-SULLIVAN

Conor White-Sullivan direktor je HuffPost Labs-a, gdje vodi grupu dizajnera i developera koji su posvećeni izradi alata koji angažiraju čitatelje i članove zajednice blogera HuffPost-a da i dalje nastave uspješno remetiti klasičan pristup vijestima. Prije nego je postao direktor u HuffPost Labu, Conor je bio suosnivač Localocracy.com, koji je pomogao izdavačima izgradnju zajednice suradnika i stvorio izvor kvalitetnih sadržaja. Tvrtku je vodio od njenog osnivanja 2008. godine, kao predsjednik Uprave sve dok ju nije kupio AOL u 2011. Conor je imenovan „Champion of Change“ od strane administracije Baracka Obame, uvršten u Forbesov u „30 do 30 godina u medijima 2011“, te je govorio o ulozi tehnologije u demokraciji i novinarstvu na događajima poput Personal Democracy Forum, Aspen Institut, TED, SXSW i New York Tech Meetup.

GABRIEL DANCE

GABRIEL DANCE

Dance, rodom iz Colorada, trenutno živi u New Yorku, gdje je gotovo pet godina radio u New York Timesu, doguravši do mjesta glavnog producenta multimedije. Gabriel Dance radio je gotovo 5 godina u The New York Timesu kao glavni multimedijski producent. Nakon što je otišao iz Timesa, Dance se nakratko pridružio iPad novinama, The Daily, kao grafički urednik prije nego je postao urednik interaktivnih sadržaja za The Guardian u New Yorku. Predavao je na Columbia University, smjer novinarstvo.

Dance je na Colorado State Univeristy diplomirao informatiku i novinartsvo te magistrirao multimedijsko novinarstvo na University of North Carolina.

Imajući iskustva i u tisku i on line-u, Dance je specijalizirao multimedijalne interakcije i grafiku. Ljubitelj je fotografije.

DAVOR HEBEL

DAVOR HEBEL

Davor Hebel je partner u londonskom uredu Fidelity Growth Partners. Njegov posao fokusiran je na internet i ulaganja u softver. Član je upravnih odbora tvrtki Asset Control, Innogames, Seatwave, Wahanda, Stylistpick, Not on the High Street i Amantys. Davor je radio u tvrtki McKinsey and Company kao savjetnik za pitanja strategije i tehnologije tvrtkama diljem svijeta. Bavio se poduzetništvom u Hrvatskoj. Diplomirao je na Angelo State University, magistrirao na znanosti o upravljanju informatičkim sustavima na Carnegie Mellon University te položio MBA na Harvard Business School.

NENAD ČANAK

NENAD ČANAK

Nenad Čanak je srpski političar koji je svoju političku karijeru započeo 1990. godine osnovavši Ligu socijaldemokrata Vojvodine. Na parlamentarnim izborima 1997. godine je izabran za poslanika u Skupštini Srbije.

U periodu od 2000. do 2004. godine obavljao je funkciju predsjednika Skupštine Vojvodine. 2005. godine je osnovao pokret „5. oktobar“ zajedno sa Vesnom Pešić i Vladanom Batićem, koji je usko surađivao sa Liberalno Demokratskom Partijom. 2002. godine je objavio knjigu “Kao i sva ravnica”, po kojoj je snimljena serija “Sva ta ravnica”.

JOHANN WACHS

JOHANN WACHS

Johann Wachs je direktor strateškog planiranja za Srednju i Istočnu Europu za Grey. Proveo je 15 godina u New Yorku, gdje je bio na visokim strateškim položajima kreativnih agencija kao što su Saatchi i Ogilvy, medijskih agencija poput Carat, a također je radio na psihološkim istraživanjima brandova i potrošača. Uvjeren je da nikada nije bilo bolje vrijeme za marketing, jer se industrija mijenja za digitalno doba.

ALEKSANDAR TIJANIĆ

ALEKSANDAR TIJANIĆ

Aleksandar Tijanić, od 2004. generalni direktor Radio Televizije Srbije, Medijskog javnog servisa Srbije, najgledanije srpske televizije. Urednik u NIN-u, glavni urednik dvotjednika „Intervju“, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Žurnal“, direktor i glavni i odgovorni urednik Radio- televizije Politika, tijekom osamdesetih godina pisao je političke komentare za zagrebački „Danas“ i „Start“, sarajevsko „Oslobođenje“, banjalučke „Nezavisne novine“, splitsku „Slobodnu“ i „Nedjeljnu Dalmaciju“, ljubljansku „Mladinu“, beogradsku „Dugu“, objavio je tri knjige – „Šta će biti s nama“, „Kako se raspao boljševizam“ i „Ispod koša“. Direktor je i glavni i odgovorni urednik BK televizije, poslije potpisivanja mira u Deytonu šest mjeseci ministar za Informiranje u Vladi Srbije, osnivač i direktor lista „Građanin“, kolumnist u listu „Dnevni telegraf“, poslije ubojstva novinara Slavka Ćuruvije politički emigrant, savjetnik za medije predsjednika Vojislava Koštunice, vodio desetak političkih kampanja (Đinđić, Čović, Tadić...), autor brojnih političkih i drugih slogana: „Pošteno“, „Samo napred“, „Kad je teško, Čović“, „Dobro za sve“, „Nije srpski ćutati“, „Budućnost, odmah“, „U centar, Srbijo“, „Vaše pravo da znate sve“...

POGLEDAJTE PRVU WEEKEND PANORAMU

ARNO LAEVEN

ARNO LAEVEN

Arno Laeven radio je u Sanoma Mediji skoro sedam godina i bio je jedan od arhitekata Adria Medije, zajedničkog poduhvata Sanome, G+J-a i Styrije u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Danas je Laeven nezavisni konzultant koji se bavi inovacijama i strategijom u medijima. On je konzultant u Innovation MediaConsultingu i radi za klijente poput Le Monde-a, Condé Nast-a, Parship-a ijoš uvijek je neposredno uključen u razvoj Adria Medije.

U Sanoma Mediji, Laeven je bio odgovoran za strategiju i inovaciju u Centralnoji Istočnoj Europi. On ima jasnu viziju budućnosti medija i načina kakose medijske kompanije mogu razviti koristeći inovacije.

EMIL TEDESCHI

EMIL TEDESCHI

Emil Tedeschi je osnivač i većinski dioničar Atlantic Grupe. Prije osnivanja Atlantic Trade-a, kompanije na čijim temeljima je nastala Atlantic Grupa, jedna od najvećih kompanija u Hrvatskoj, bio je direktor u Meteor Paper Milan-u, talijanskoj podružnici Meteor Holdinga iz Londona.

Tijekom svoje karijere primio je nekoliko uglednih nagrada za svoje profesionalne pothvate. Bio je Menadžer godine po izboru CROMA-e 2002., poduzetnik godine Poslovnog vjesnika 2005., Biznismen godine 2006. i 2008. prema izboru Kapital Networka. Večernji list ga je proglasio najboljim poduzetnikom Jugoistočne Europe. Odlikovan je i od strane Predsjednika republike Hrvatske za svoj doprinos ekonomiji.

Kroz sudjelovanje u radu istaknutih političkih tijela bio je angažiran u procesu približavanja Hrvatske članstvu u EU. Bio je i član parlamentarnog vijeća za nadgledanje pregovaračkog procesa sa EU, a član je i Gospodarskog i socijalnog vijeća. Od 2005-2007 bio je predsjednik HUP-a, u kojoj je aktivni član od samog njezina osnutka. Potpredsjednik je Nadzornog odbora RTL Hrvatske i počasni konzul Irske u RH. Od 2010. član je Ekonomskog savjeta Predsjednika republike.

GORAN MILIĆ

GORAN MILIĆ

Goran Milić, sadašnji direktor vijesti i programa Al Jezeera Balkans, poznati je urednik, novinar, reporter, producent 100 putopisnih emisija na pet kontinenata. Bio je urednik i voditelj TV Dnevnika HTV-a,političkog magazina „Brisani prostor“ ,emisije „Dobar dan“, „Pravo i pravda“, „HTV Tjednik“, „Knjiga snimanja“, itd.

Započeo je svoju karijeru kao reporter s ratišta i izvjestitelj sa međunarodnih konferencija te je pratio predsjednika Broza Tita na putovanjima. Kasnije je postao šef dopisništva i dopisnik JRT-a iz UN-a i SAD-a gdje je intervjuirao Jimmyja Cartera, George Busha, Perez de Cuellar. Tijekom svoje karijere radio je i kao Urednik i voditelj subotnjeg TV Dnevnika na TV Beograd.

Dobitnik je značajnih priznanja za novinarstvo u regiji. Nagradu „Svetozar Marković“ u Srbiji dobio je 1987. godine, nagradu „Oslobođenja grada Sarajeva“ 6. 04. 1992., nagradu Novinar godine u Hrvatskoj 2007. Dobitnik je pet nagrada „Ekran“koju dodjeljuje Večernji list (HR) u kategoriji Lice godine, za serijal „Idemo u Ameriku“, vođenje i uređivanje najgledanijeg TV Dnevnika HTV-a, za najbolju ideju i za najbolju reportažu.

Napisao je knjigu o Argentini (1973.), dvije monografije „Hrvatska, ono najbolje“ (2001.) i „Croatia, One and Only“ (2007.).

POGLEDAJTE PRVU WEEKEND PANORAMU

NOAH MAFFITT

NOAH MAFFITT

Kao izvršni potpredsjednik i generalni direktor, Noa je vodio globalno digitalno poslovanje za Live Nation. Noah je uspješan poduzetnik koji je pokrenuo i savjetovao nekoliko tvrtki u digitalnim medijima i Ecommerce prostorima. Također je radio na vodećim pozicijama u tvrtkama, od tek osnovanih do 500 najboljih kompanija. Često putuje održavati govore. Živi u Los Angelesu i Martha’s Vineyardu.

ROBERT ČOBAN

ROBERT ČOBAN

Rođen 1968. godine u Baču u Vojvodini. Počeo novinarsku karijeru 1990. kao dopisnik beogradskih “Večernjih novosti” iz Novog Sada. Tih godina surađivao je sa zagrebačkom “Arenom”, sarajevskim “Našim danima”, beogradskim “Vremenom” i novosadskim “Stavom”. 1992. obnavlja izlaženje studentskog lista “Index” u Novom Sadu. Nakon smjene cjelokupne redakcije pokreće “Nezavisni Index” iz kojeg je kasnije nastao magazin “Svet”. Danas je na čelu “Color Press Grupe” koja je najveći izdavač magazina u regiji sa 77 magazina (Svet, Hello, Grazia, The Economist, Brava Casa, Bravo, Star, Lepota i zdravlje, JOY, CKM, Pošalji recept...) i 9 internet portala. “Color Press Grupa” u štamparskom i izdavačkom sektoru zapošljava 350 ljudi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji. Prosječna mjesečna prodana naklada magazina “Color Press Grupe” je 2.000.000 primjeraka dok portali CPG imaju 5,6 miliona posjeta mjesečno. Oženjen je i otac dvije kćeri.

Matija Babić

Matija Babić

Matija Babić rođen je 1978. godine. S 19 godina pokreće prve hrvatske političke internet stranice Izbori.net i Vijesti.net. 2002. pokreće Index.hr, koji nekoliko mjeseci nakon pokretanja biva proglašen najboljim portalom od strane svih informatičkih magazina. 2004. izrađuje koncept za dnevne novine 24sata, i postaje njihov prvi glavni urednik. Nakon smjene zbog naslovnice “Svi mrze Sanadera” nastavlja raditi isključivo na Indexu, koji je do danas najnagrađivaniji i najposjećeniji hrvatski portal prema Googleu.