Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook
Objave za medije

Objave za medije

Peti Weekend Media Festival u Rovinju okupio 4000 sudionika

23.09.2012.

Rovinj, 23. rujna 2012. - Peti Weekend Media Festival završen je u Rovinju dvostrukom koncertnom atrakcijom, nastupima Bombaj Štampe i Ramba Amadeusa. U tri dana Weekend je u prostore stare Tvornice duhana privukao 4000 gostiju, koji su u četiri dvorane mogli birati iz bogatog programa u kojem je sudjelovalo više od stotinu predavača i panelista.

Najveći interes izazvali su novi formati, poput Hard Talka, u kojemu su gosti bili predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi, te veterani regionalne medijske scene Goran Milić i Aleksandar Tijanić. Njihova je rasprava privukla toliko veliki broj ljudi da se u velikoj dvorani Weekenda tražila stolica više. 

Sadržajna je bila i panel rasprava o budućnosti Hrvatske i regije, u kojoj su sudjelovali prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić i predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić. Čačić je najavio da će se prvi učinci rada ove Vlade vidjeti u zadnjem tromjesečju ove godine, početak sljedeće godine bit će loš, ali onda će drugo i treće tromjesečje biti bolje. Mudrinić je ponovno upozorio na sporost administracije i skup kapital kao glavne prepreke rastu investicija te pozvao da se promovira vizija da nećemo živjeti bolje ako ne privučemo i pozdravimo kapital.

Prva panel rasprava bila je posvećena kriznom komuniciranju, a zaključak je da o krizama treba razmišljati prije nego što se dogode, jer je priprema majka svakog uspjeha u upravljanju krizom. Na panelu o stanju novinarstva rečeno je da novinarstvo nikada nije bilo produktivnije nego danas, proizvodnja sadržaja i konkurencija veće su nego ikada, kao i broj platformi na kojima se taj sadržaj objavljuje.

Novost na ovogodišnjem Weekendu je i Pogled preko plota, format u kojem su medijski stručnjaci predstavili tržišta šest država slijednica bivše Jugoslavije. Vrijednost medijskih tržišta uglavnom je razmjerna veličini pojedinih država, makar su ti podaci u svim zemljama vrlo dvojbeni zbog visokih popusta.

Razgovaralo se i o TV rejtingu i sportskim sponzorstvima, a predstavljeno je i globalno tržište internetskih igrica te inovacije u medijima.

Također prvi put na Weekendu, u suradnji s HURA-om održana je revija regionalne marketinške produkcije i najbolje oglašivačke prakse, pod nazivom BalCannes. Od 101 rada 52 agencije iz šest zemalja prikazano je 25 najzanimljivijih projekata. Na Weekendu je održana i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a.

U sklopu petog Weekend Media Festivala predstavljen je i niz novih projekata. Hrvatski Telekom najavio je strateški sporazum s Googleom, čime je postao prvi Google AdWords Premier partner u Hrvatskoj. Glavni urednici listova Finance iz Slovenije, Business.hr iz Hrvatske, Oslobođenja iz Bosne i Hercegovine, Novog magazina iz Srbije, Vijesti iz Crne Gore te Kapitala iz Makedonije potpisali su ugovor o suradnji i lansiranju medijskog projekta Biznis plus, kojim će na jednu platformu integrirati sve poslovne informacije iz zemalja regije. Predstavljena je digitalna strategija istarskog turizma, koja je nakon četiri mjeseca provedbe stekla 33.000 novih fanova na Facebooku i 500 novih followera na Twitteru.

Peto izdanje Weekend Media Festival ugostilo je oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe i Amerike, među kojima je bilo oko 500 akreditiranih novinara te više od 100 predavača i panelista iz cijele regije. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je potvrdio poziciju mjesta najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju.

 


Peti Weekend Media Festival otvara i gospodarske teme: Čačić i Mudrinić o reindustrijalizaciji

18.09.2012.

Zagreb, 18. rujna 2012. - Nekoliko dana uoči početka petog Weekend Media Festivala poznate su sve pojedinosti iznimno bogatog programa tog najvećeg regionalnog skupa komunikacijske industrije.

Novi formati, intrigantni govornici, uzbudljivi predavači i iskričavi panelisti, uz sve najbolje iz regionalne oglašivačke industrije i nikad bogatiji glazbeni program – sve će to moći doživjeti gosti Rovinja od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana Rovinj.

Weekend Media Festival ove je godine dodatno proširio raspon tema, pa će veliki interes sigurno izazvati panel rasprava pod nazivom „Regija 3.0“, na kojoj će svoja stajališta o ekonomskoj politici i reindustrijalizaciji suočiti prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić i predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić, koji je i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost. Je li reindustrijalizacija uopće moguća, nije li prilika za cijelu regiju u novoj digitalnoj ekonomiji ili ćemo sve više zaostajati? To su samo neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti Radimir Čačić i Ivica Mudrinić.

U novom formatu „Hard Talk“ snage će odmjeriti Aleksandar Tijanić i Goran Milić, dok će Emil Tedeschi s Tomom Ricovim razgovarati otvorenije i direktnije nego ikada do sada. Novost je i „Dvoboj“ u kojem će se suprotstaviti ključni akteri hrvatske medijske scene te „Pogled preko plota“, panel koji će kroz brzu i dinamičnu raspravu dati pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije. Vodit će se rasprava i o pouzdanosti TV rejtinga, sponzorstvima u sportu te krizi u novinarstvu i PR industriji.
Festival i ove godine dovodi ugledne predavače iz regije i svijeta, a najviše se iščekuju predavanja dvojice mladih Amerikanaca. Gabriel Dance, interaktivni urednik britanskog lista Guardian u New Yorku, govorit će o stvaranju interaktivnih vijesti, dok će Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa, iznijeti svoju procjenu budućnost vijesti i demokracije. O profitabilnoj globalnoj industriji internetskih igrica govorit će Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije, koji je uvjeren da dio kolača mogu dobiti i regionalni igrači iz Jugoistočne Europe. Raspravljat će se i o inovacijama u medijima, novim i starim marketinškim konceptima, uvijek prisutnoj kriznoj komunikaciji, novim medijskim igračima i mnogim drugim temama.

BalCannes iznad svih očekivanja - prijavljeno 50 agencija i 100 radova iz Hrvatske i regije.
Još jedna novost petog Weekenda je BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, organizirana u suradnji s Hrvatskim udruženjem agencija za tržišno komuniciranje (HURA). Na prvi BalCannes prijavilo se čak 50 agencija iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Na izložbi radova koja će biti otvorena od 20. rujna do zatvaranja festivala u posebnoj BalCannes dvorani na festivalu, bit će predstavljeno svih 100 prijavljenih radova marketinških agencija iz regije. Među njima će ugledni novinari iz Hrvatske i regije koji prate struku odabrati 25 najzanimljivijih koji će biti prezentirani posjetiteljima festivala 22. rujna od 16.45 sati u glavnoj dvorani Weekend u sklopu BalCannes programa. 
BalCannesov godišnji izbor 25 najzanimljivijih projekata regije jedinstven je presjek regionalne marketinške produkcije i najbolje oglašivačke prakse prema odabiru uglednih novinara koji će moderirati Iva Biondić, a projekte će publici predstaviti njihovi autori, što je ujedno odlična prilika za oglašivače da u kratkom roku i na jednom mjestu dobiju uvid u najbolju oglašivačku praksu na tržištima jugoistočne Europe.

Weekend otvaraju PR-ovci – u Rovinju i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a
U sklopu Weekend Media festivala održat će se i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a, na kojoj će gost predavač biti glasnogovornik bivše grčke vlade George S. Petalotis. 
Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju. Ni ove godine neće razočarati, štoviše, program je bogatiji nego ikada. Otvaraju ga u četvrtak legendarni beogradski rokeri Partibrejkersi, a u petak su zvijezde večeri Pips, Chips&Videoclips. U subotu 22. rujna festival se zatvara dvostrukim glazbenim programom: najpopularniji svjetski humoristični kanal Comedy Central Extra dovodi Đuru i Bombaj Štampu, a Crna Gora predstavlja Ramba Amadeusa.
Na petom Weekend Media Festivalu očekuje se dolazak oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana. I ove godine Weekend daje priliku najboljim studentima iz cijele regije da besplatno sudjeluju na Festivalu i iz prve ruke čuju najnovije trendove od domaćih stručnjaka i stranih predavača. 

 


Pet godina Weekend Media Festivala: veći nego ikad, provokativan i uzbudljiv

11.09.2012.

Na Weekendu i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a i BalCannes – regionalna revija najboljih reklamnih agencija

Zagreb, 3. rujna 2012. - Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Veći, provokativniji i uzbudljiviji, Weekend petu godinu zaredom okuplja domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce.

Weekend Media Festival i ove godine dovodi niz vrlo uglednih predavača i panelista iz regije, ali i iz svijeta. Tako će o budućnosti vijesti i demokracije govoriti Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa. White-Sullivan je jedan od predvodnika napora da se kroz zajednice blogera promijeni klasični pristup vijestima, zbog čega je dobio i priznanje američkog predsjednika Baracka Obame, te je prošle godine uvršten u Forbesov izbor 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina.

Multimedijski producent Gabriel Dance pet je godina vodio projekt NYTimes.com, a danas je interaktivni urednik britanskog Guardiana u New Yorku. Elokventni 30-godišnjak iz Colorada pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Svoj će entuzijazam pokušati prenijeti i na publiku u Rovinju, na predavanju čiji je naslov „Umjetnost i znanost interaktivnih vijesti“. Internetske igrice su globalna industrija vrijedna 100 milijardi američkih dolara. Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije uvjeren je da u toj industriji itekako ima mjesta za regionalne igrače iz Jugoistočne Europe.

Weekend Media Festival ove se godine predstavlja i s novim formatom Hard Talk, koji će ugostiti Aleksandra Tijanića i Gorana Milića. Gost Hard Talka je i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe. Nov format na ovogodišnjem Weekendu je i „Pogled preko plota“, koji donosi pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije tijekom prošle godine te „Dvoboj“ u kojem će stavove sučeliti ključni akteri medijske scene Hrvatske.

U bogatom programu panel rasprava ističu se „Mit o TV rejtingu“, „Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan?“ i „Gdje se događa novinarstvo?“. Weekend je već tradicionalno postao mjesto predstavljanja novih projekata pa se tako najavljuje predstavljanje regionalnog medijskog projekta Biznis plus, predstavljanje projekta „Istra na društvenim mrežama“ itd.

BalCannes – regionalna revija najboljih reklamnih agencija na Weekendu
Jedna u nizu novosti petog Weekend Media Festivala je BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, organizirana u suradnji s Hrvatskim udruženjem agencija za tržišno komuniciranje (HURA). Sve zainteresirane agencije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore imaju priliku predstaviti svoje radove. Iako BalCannes nije prvenstveno natjecateljskog karaktera, agencije čije projekte izabere stručni žiri novinara specijaliziranih za oglasnu industriju, dobit će priliku osobno predstaviti svoje projekte na glavnoj pozornici festivala te će im biti uručen poseban certifikat. 25 najboljih po izboru žirija predstaviti će se u dvorani Weekend.

Na Weekendu i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a
13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a ove godine održat će se po prvi put u sklopu Weekend Media Festivala, u četvrtak 20. rujna 2012. godine. Konferencija HUOJ-a je najvažniji godišnji skup djelatnika za odnose s javnošću iz privatnog, javnog i nevladinog sektora te iz agencija iz cijele Hrvatske i zemalja regije. Crvena nit 13. konferencije HUOJ-a bit će KRIZA. Globalna ekonomsko-financijska kriza vrlo je snažno pogodila veći broj zemalja u tranziciji, među kojima i Hrvatsku, uzrokujući ozbiljnu gospodarsku destabilizaciju. Sve veća prisutnost gospodarske krize i recesije posljednjih se godina očitovala gotovo u svim djelatnostima te je jasno utjecala i na odnose s javnošću i poslovanje komunikacijske industrije. Stoga vjerujemo da će posebnu pozornost privući teme o kojima ćemo govoriti na 13. Konferenciji, s posebnim naglaskom na utjecaj ekonomske krize na poslovnu etiku i komunikaciju s interesno-utjecajnim skupinama, na utjecaj krize na tržište komunikacijskih usluga s agencijskog i korporacijskog aspekta, na ulogu internih komunikacija u procesu restrukturiranja ili prodaje tvrtki te na smjer razvoja društveno odgovornog poslovanja u krizi. Tema okruglog stola ovogodišnje HUOJ-eve konferencije bit će upravljanje komunikacijama u javnoj upravi u doba krize. Potvrđen je dolazak glasnogovornika bivše grčke Vlade (u vrijeme premijera Georgea Papandreou-a), g. George S. Petalotis-a kao gosta predavača.

Glazbeni program Weekenda bogatiji no ikada – u Rovinj stižu Partibrejkersi, Pips, Chips&Videoclips, Rambo Amadeus
Gosti ovogodišnjeg Weekenda uživat će u nikad bogatijem glazbenom programu. Među ostalim najavljeni su nastupi Partibrejkersa, Pips, Chips&Videoclips, Ramba Amadeusa itd. Protekle je godine Weekend Media Festival ugostio oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana, među kojima je bilo oko 500 akreditiranih novinara te više od 120 predavača i panelista iz cijele regije. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju.

 


PREDSTAVLJEN PROGRAM PETOG WEEKEND MEDIA FESTIVALA

04.07.2012.

Jučer je u klubu Pepermint održana prva Weekend press konferencija na kojoj je predstavljen program petog Weekend Media Festivala.

Pet godina Weekend Media Festivala: veći nego ikad, provokativan i uzbudljiv

Zagreb, 3. srpnja 2012. - Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Veći, provokativniji i uzbudljiviji, Weekend petu godinu zaredom okuplja domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce.

Weekend Media Festival i ove godine dovodi niz vrlo uglednih predavača i panelista iz regije, ali i iz svijeta. Tako će o budućnosti vijesti i demokracije govoriti Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa. White-Sullivan je jedan od predvodnika napora da se kroz zajednice blogera promijeni klasični pristup vijestima, zbog čega je dobio i priznanje američkog predsjednika Baracka Obame, te je prošle godine uvršten u Forbesov izbor 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina.

Multimedijski producent Gabriel Dance pet je godina vodio projekt NYTimes.com, a danas je interaktivni urednik britanskog Guardiana u New Yorku. Elokventni 30-godišnjak iz Colorada pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Svoj će entuzijazam pokušati prenijeti i na publiku u Rovinju, na predavanju čiji je naslov „Umjetnost i znanost interaktivnih vijesti“.
Internetske igrice su globalna industrija vrijedna 100 milijardi američkih dolara. Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije uvjeren je da u toj industriji itekako ima mjesta za regionalne igrače iz Jugoistočne Europe. Prije dolaska u Fidelity Growth Partners, Davor je bio suosnivač i član nadzornog odbora tvrtke Experia, sa sjedištem u Hrvatskoj.

Iz kompanije Hearst Magazines International u Rovinj dolaze potpredsjednica Kim St. Clair Bodden i viši potpredsjednik Jay McGill. U proteklih 30 godina Kim St. Clair Bodden proputovala je cijeli svijet, plasirajući međunarodna izdanja časopisa poput Cosmopolitana, Esquirea, Harper's Bazaara, Good Housekeepinga i mnogih drugih. Jay McGill je zadužen za nadzor Hearstovih izdavačkih i digitalnih poslova u Europi i Africi te na Bliskom Istoku, a uz to McGill je trenutno član upravnog odbora osam zajedničkih izdavačkih kompanija širom svijeta.
Jedan od gostiju petog Weekend Media Festivala je i Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tema Čankova predavanja je provokacija kao komunikacija, a osnovna je teza da je u Srbiji i regiji govoriti istinu i biti principijelan bilo i ostalo provokativno i nepopularno. Kako zadržati pažnju birača u situaciji kada je primjetno zasićenje politikom? Kako komunicirati u uvjetima kada se sve češće čuje da su „svi političari isti“? To su neka od pitanja na koja će Čanak pokušati dati odgovor svojim predavanjem.

Weekend Media Festival ove se godine predstavlja i s novim formatom Hard Talk, u kojoj će ugostiti Aleksandra Tijanića i Gorana Milića. Gost Hard Talka je i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe.

U bogatom programu panel rasprava ističu se „Mit o TV rejtingu“, „Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan?“ i „Gdje se događa novinarstvo?“ te „Pogled preko plota“.

Weekend otvara, naravno, i niz tema iz područja nove tehnologije, pa će se tako raspravljati o novim medijskim igračima digitalnog doba, a nastavlja se i predstavljanje živahne regionalne start up scene. Predstavljanje će pratiti i tročlani žiri koji će jednom od start upova omogućiti sudjelovanje na Pioneers Festivalu u Beču, jednom od najzanimljivijih tehnoloških festivala u središnjoj Europi. Osim publike iz regije, očekuju se i gosti iz nekoliko venture capital fondova.

Jedna u nizu novosti petog Weekend Media Festivala je BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, organizirana u suradnji s Hrvatskim udruženjem agencija za tržišno komuniciranje (HURA). Sve zainteresirane agencije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore imaju priliku predstaviti svoje radove, koji će kontinuirano biti prikazivani u posebnoj dvorani u sklopu festivala. Iako BalCannes nije prvenstveno natjecateljskog karaktera, agencije čije projekte izabere stručni žiri novinara specijaliziranih za oglasnu industriju, dobit će priliku osobno predstaviti svoje projekte na glavnoj pozornici festivala te će im biti uručen poseban certifikat.

Protekle je godine Weekend Media Festival ugostio oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana, među kojima je bilo oko 500 akreditiranih novinara te više od 120 predavača i panelista iz cijele regije. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju.

Glazbeni program Weekenda bogatiji no ikada

Za sada najavljujemo tek Partibrejkerse, Pips, Chips&Videoclipse i Ramba Amadeusa. Uskoro više…

 


 

Slike sa press konferencije u visokoj rezoluciji možete preuzeti OVDJE.